The Artists

Mariana Linde

Mariana: Schilderen is voor mij energiewerk.  En een soort van meditatie… ik ga helemaal op in het schilderen en merk niets meer van mijn omgeving. Hoe ‘leger’ ik ben en hoe meer ik mezelf toesta om met de stroom mee te gaan, des te meer het stroomt. Soms heb ik een helder beeld in mijn hoofd en probeer ik dat zo goed mogelijk op doek over te brengen, soms begin ik gewoon met een nieuwe kleur of een nieuw formaat doek, en dan begint de ontdekkingsreis: het schilderij neemt mij mee en ik probeer te volgen. Gaandeweg nieuwe manieren ontdekken om iets uit te drukken in verf en kleuren, beweging en vorm.. En laten ontstaan wat wil ontstaan.. dan geeft energie en vreugde.

Inspiratiebronnen

Moeder Natuur, de schoonheid van en in mensen, dingen, situaties; dromen, thema’s zoals leven in een multidimensionele wereld, quantum physics, muziek, energie die ik voel of zie als ik me open stel voor wat niet zichtbaar is. Dat wat me ontroert en raakt.Vaak wil ik iets in vorm vangen waar nog geen vorm voor is, een ‘visie’ van iets combineren met het beeld ervan in de 3D wereld. Dat zijn startpunten. Daarna volgt het ontstaansproces zijn eigen route en waar we uitkomen is voor mij vaak ook een verrassing.

Een verwerkingsproces is het meestal niet, dat zijn eerder momenten dat ik niet kan schilderen.. muziek is daarvoor een beter middel.

Van Mariana op deze website: tekeningen, schilderijen, gemengd werk, prints.

Achtergrond Mariana

Henning Linde

(Ruimtelijk werk, symbolen)

Henning: schilderen of met klei werken is voor mij een vorm van meditatie. Mijn handen doen het werk. Ik ben de toeschouwer die benieuwd is wat er uit komt, degene die probeert zo min mogelijk het proces in de weg te staan. Het is de bedoeling dat het op een “natuurlijke” manier ontstaat. Er zijn wel beelden in mijn hoofd van wat ik denk het zou kunnen worden. Maar het is nog maar de vraag of dat beeld ook daadwerkelijk gemanifesteerd wordt door mijn handen.

Niet in de weg staan en het laten stromen zo wil ik leven en zo wil ik ook “scheppen”. Het is leuk en inspirerend om nieuwe manieren te ontdekken om iets vorm te geven of te bewerken. Deze manier van werken geeft mij energie, vreugde en laat mijn passie stromen. Wie wil dat niet?

Inspiratiebronnen

De natuur, mensen, dingen, situaties, dagdromen, visies, quantum physics, muziek, energie die ik voel of zie als ik me open stel voor wat zich wil laten vormen/manifesteren. Maar ook hoe ik zelf op dat moment in het leven sta en het leven waarneem. Mijn eigen visie van het bestaan, spiritualitiet, zijn.

Ik werk graag met mijn handen. Als visueel ingesteld persoon geniet ik van beelden die ik zie, zowel in real life als ook in mijn eigen “fantasie”. In mijn visie gaat alles veel beter als je het kunt laten stromen. Dus niet in de weg staan om te willen bepalen wat het moet worden maar het laten ontstaan.

Het blijft mij inspireren om te zien hoe het creatie proces werkt. Meestal komt er een beeld bij mij op in bepaalde situaties of “zo maar”. Dit beeld is helder incl. de gevoelens die het uitdrukt in zijn vorm. Het is veel meer als alleen maar een visueel beeld. Het is eerder een boodschap die via een beeld gemanifesteerd kan worden. Als dit beeld blijft en niet weg wil gaan is het voor mij een teken dat het tijd wordt het met mijn handen in de fysieke realiteit te brengen. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik tot nu toe nooit precies het beeld wat ik zie op die manier kan maken. Ach wie kan dat wel. Maar dat hoeft ook niet het is goed zoals het is.

Exposities

Momenteel is een deel van Mariana’s schilderijen te zien in de praktijk van Corpus & Anima in Egmond-Binnen, en in de expositeruimte van Praktijk Gobert te Zoetermeer.

Schilderijen en werken van Mariana waren oa te bezichtigen in Carpe Diem te Bilthoven; Arcana Art, Groenekan; Mennorode, Elspeet en Landgoed Ehzerwold, Almen.